W jury zasiadali wybitni szefowie kuchni, ale też losowo wybrani nauczyciele i opiekunowie uczestników. Ocenie podlegały: kreatywność, smak, zgodność przygotowanych potraw z tematem konkursu, ale również serwowanie potraw według inwencji twórczej uczestnika, higiena i bezpieczeństwo pracy w trakcie wykonywania zadań. Dania przygotowane przez Natalkę pod nadzorem pani Elżbiety Woźniak, nauczyciela praktycznej nauki zawodu, to: zakąska - tatar z łososia oraz danie zasadnicze - pstrąg souse vide na sosie porowym z leczem warzywnym i różyczkami z batatów. Po analizie i ocenie wykonanych dań oraz wyników z testu nasza uczennica zajęła wysokie 4 miejsce! Oprócz nagród rzeczowych i możliwości udziału w dowolnym szkoleniu kulinarnym, zdobyła najcenniejszą nagrodę – zwolnienie z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz. Laureatce konkursu serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów zawodowych. Dodajmy, że organizatorzy konkursu zapewnili uczestnikom także inne atrakcje. Był czas na integrację, a także na zwiedzanie np. obiektów Muzeum Górnictwa Węglowego w kopalni Guido oraz Sztolni Królowej Luizy w Zabrzu
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik