Aktualności
Sukces KULINARNY
Dnia 15 lutego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu odbył się etap wojewódzki IV edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Tematem wiodącym w tej edycji były wariacje kulinarne z rybami w roli głównej. Do turnieju mogli przystąpić uczniowie szkoły branżowej I stopnia kształcący się W zawodzie kucharz z klasy programowo najwyższej.

 Naszą szkołę reprezentowała Natalia Śmiałek, która pod opieką nauczyciela żywienia  Elżbiety Woźniak przygotowała w części praktycznej potrawę o nazwie dorsz sous vide w towarzystwie warzyw. Jury po podsumowaniu części pisemnej, czyli testu składającego się z 30 pytań oraz części praktycznej, w której oceniano elementy organizacji i bhp, ekspedycji i samej potrawy, wyłoniła zwycięzców. Nasza uczennica zajęła I miejsce i tym samym przeszła do etapu ogólnopolskiego tego turnieju, który odbędzie się w Zabrzu pod koniec kwietnia. Czekamy więc na dalsze sukcesy Natalii na szczeblu krajowym i jednocześnie gratulujemy dotychczasowych osiągnięć.