Aktualności

W dniu 7 grudnia 2022 odbyło się uroczyste wręczenie stypendiów Prezesa Rady Ministrów na rok szkolny 2022/2023 w Państwowej Wyższej Szkole Muzycznej I i II stopnia im. Andrzeja Krzanowskiego w Mławie.
Z inicjatywy Samorządu Uczniowskiego w ostatnim tygodniu listopada zostało zorganizowane nocowanie w szkole. Imprezę rozpoczęliśmy już po południu, przygotowując dla wszystkich uczestników pyszny żur kujawski, kanapki oraz naleśniki ze szpinakiem oraz w wersji na słodko. Oficjalne nocowanie rozpoczęliśmy rozgrywkami w piłkę siatkową.
Mieliśmy dzisiaj przyjemność gościć w naszej szkole uczniów z zaprzyjaźnionej Szkoły Podstawowej im. Stefana Żeromskiego w Swarożynie.
W hali sportowej Zespołu Szkół nr 1 w Sokołowie Podlaskim odbyły się turnieje finałowe Mistrzostw Powiatu Sokołowskiego w koszykówce szkół ponadpodstawowych dziewcząt i chłopców. Organizatorem zawodów był Powiatowy Szkolny Związek Sportowy, a reprezentacje szkolne rywalizowały w ramach Igrzysk Młodzieży Szkolnej. Obie nasze reprezentacje spisały się na medal. Zarówno dziewczęta jak i chłopcy zdobyli brązowe medale.
W dniach 8 – 21 grudnia 2022 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim będziemy gościć wystawę Znani Nieznani wchodzącą w skład cyklu przedsięwzięć pt. Polacy światu. Wystawa została przygotowana przez Departament Współpracy z Polonią i Polakami za Granicą MSZ we współpracy z Archiwum Polskiej Akademii Nauk. Wystawa trafi do szkoły z inicjatywy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole. Prof. Jan Gawęcki
W siedzibie MODR w Karniowicach dyrektor ZSCKR Nowy Targ Łukasz Fudala podpisał porozumienie o współpracy pomiędzy Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego a Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu. Głównym celem porozumienia jest dalszy rozwój współpracy oraz wsparcie Szkoły przez Ośrodek w obszarze kształcenia zawodowego.
Magdalena Galica, uczennica klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w największym organizowanym w Polsce konkursie WorldSkills Poland w kategorii SERWIS RESTAURACYJNY.