Uczniowie z klas trzecich Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, wraz z opiekunami (p. M.Gajewską, p. I.Jastrzębską, p. A.Jakubczyk-Bajorek, p. J.Glinka) w dniu 2.03.2022r. odwiedzili 4 hale w targowe. Mieliśmy okazję zobaczyć wiele nowości z branży cukierniczej i lodziarskiej. W ciągu czterech dni targów odbywały się liczne konkursy: Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru oraz wiele pokazów np. "Wykorzystanie foremek i korpusów czekoladowych w produkcji cukierniczej” czy „Mono-desery i Tarty - sztuka pięknej dekoracji”.
Niewątpliwą atrakcją tej imprezy jest zawsze możliwość skosztowania różnorodnych słodkości m.in nowych smaków lodów np. lody na ciepło w cieście ryżowym, sorbet marchewkowy czy ricotta z gruszką. Oprócz degustacji uczniowie mogli zobaczyć nowoczesne wyposażenie gastronomiczne np. drukarki spożywcze z tuszem jadalnym, na której można wydrukować swoje zdjęcia na torty czy logo firmy.
Wyjazd na targi wszyscy zgodnie uznali za udany i już nie możemy się doczekać następnej edycji.
Poniżej słodka fotorelacja z wyjazdu.
Tekst i foto: I. Jastrzębska