W dniach od 05 do 07.04.2022 odbyły się warsztaty kulinarne w Karpaczu, na których gotowałyśmy rozmaite potrawy. Chciałybyśmy podziękować naszym dwóm szefom kuchni Panu Darkowi i Panu Piotrowi. Nauczyli nas nowych potraw i smaków, które się nie spotyka na co dzień. Dziękujemy również Pani Julii Tasz, która z nami tam pojechała i nas wspierała. Potrawy były rozmaite smakowo i wyglądowo. Takie jak: Gulasz z jelenia, pasztet z dzika, zupa jarumużowa, pieczona kaczka faszerowana owocami, tatar wołowy, galaretka wieprzowa, sałatka jarzynowa, sałatka z buraka, kluski śląskie, kluski faszerowane wędzonym pstrągiem, deskę serów były, również przepyszne desery. Wyjazd urozmaicił nam, również basen w Hotelu Gołębiewski, który jest jeden z najpopularniejszych hoteli w Polsce. Czesi mimo trudności językowych bardzo sobie radzili i się dogadaliśmy między sobą. Ostatniego dnia odbyła się gala, na którą przybył nasz Pan Dyrektor Józef Kochniarczyk I próbował naszych pysznych potraw. To było fajne doświadczenie i chętnie byśmy to powtórzyły kolejny raz. Dziękujemy, że mogliśmy wziąć udział w takich warsztatach.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik