Prodziekan d.s. Rozwoju prof. dr hab. Anna Zaniewicz-Bajkowska powitała młodzież przybliżając kierunki kształcenia i zachęcając do studiowania na siedleckiej uczelni.
Uczniowie mieli okazję zweryfikowania i pogłębienia swojej wiedzy uczestnicząc w warsztatach nt.:
o Fenomen gleby – dr hab. Marcin Becher,
o Nagłe zatrzymanie krążenia w rytmach defibrylacyjnych – dr Piotr Leszczyński,
o Fakty i mity o plemnikach – dr hab. Anna Wysokińska,
o Ocena surowców stosowanych w żywieniu zwierząt – dr hab. Alina Janocha,
o Warsztaty sokowe. Zajęcia praktyczne z przygotowania świeżo tłoczonych soków warzywnych i owocowych - dr hab. Jolanta Franczuk, prof. dr hab. Anna Zaniewicz - Bajkowska, mgr Krystyna Chromińska,
o Kuchnia dzika prosto z trawnika - warsztaty botaniczno - kulinarne - dr Grzegorz Łazarski, dr hab. Jolanta Marciniuk, dr hab. Paweł Marciniuk,
o Czy wiesz co jesz?- mgr Milena Kobylińska, dr hab. Katarzyna Antosik,
o Ocena mięsa i produktów mięsnych- dr inż. Krystian Tarczyński, dr hab. Andrzej Zybert.
Warsztaty przebiegły w miłej i przyjaznej atmosferze, za co dziękujemy władzom i pracownikom naukowym uczelni.