Wszyscy wiemy, że Paryż i Francja kojarzą się z miłością i zakochanymi, dlatego 14 lutego 2022 r. w Święto Zakochanych jedna z grup ćwiczeniowych klasy III PT postanowiła bliżej zapoznać się z kuchnią francuską. Młodzież z wielkim zaangażowaniem tworzyła potrawy typowe dla tego kraju. Były więc: zupa cebulowa na białym winie, cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie beszamelowym, tarta z kurczakiem w śmietanowym sosie, a na deser przepyszne, rozpływające się w ustach makaroniki.
Było wesoło i walentynkowo – zobaczcie sami!
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik