Konkursy i Warsztaty
SREBRNA PATELNIA dla uczennic ZSCKR Nowy Targ
Ogólnopolski Międzyszkolny Konkurs Kulinarny Smaki Wsi rozstrzygnięty. W bieżącym roku szkolnym odbyła się jego IX edycja. Tematem tegorocznych zmagań były: Staropolskie słodkie wypieki na polskim stole.

W związku z pandemią, konkurs odbył się on-line. Przystąpiło do niego 27 drużyn z całej Polski. W pierwszym etapie uczestnicy przysyłali zgłoszenia wraz z recepturą konkursowego wypieku. Następnie przygotowywali zadanie w swoich pracowniach, potem uwieczniali je na zdjęciach i przesyłali do oceny. Drugi etap polegał na przeprowadzeniu głosowania wśród społeczności szkolnej uczestników. Wypieki były także oceniane przez Jury, które dodatkowo analizowało receptury na podstawie których przygotowano zadanie.

Uczennice Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu z klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych - Klaudia Luźniak i Kinga Wolska zdobyły II miejsce w konkursie, wygrywając SREBRNĄ PATELNIĘ. Uczestniczki przygotowały tort o nazwie „Uroczy duet czekoladowo-orzechowy ze staropolską oponką”.

Uczennice do konkursu przygotowała pani Dorota Kościelniak.