Aktualności
Lekcja otwarta w I klasie Branżowej Szkoły I stopnia
W dniu 25 maja 2021 r. na zajęciach praktycznych odbyła się lekcja otwarta prowadzona przez nauczycielki bloku żywienia Alicję Gołembiewską-Lewandowską oraz Elżbietę Woźniak. Tematem przewodnim zajęć był "Dzień mleka", tak więc klasa I i II Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz sporządzali potrawy z wykorzystaniem mleka i przetworów mlecznych: galaretki z zsiadłego mleka z musem malinowym, gofrów z bitą śmietaną oraz owocami, naleśników z syropem klonowym oraz pierogów z serkiem mascarpone i twarogiem.

W dniu 25 maja 2021 r. na zajęciach praktycznych odbyła się lekcja otwarta prowadzona przez nauczycielki bloku żywienia Alicję Gołembiewską-Lewandowską oraz Elżbietę Woźniak. Tematem przewodnim zajęć był "Dzień mleka", tak więc klasa I i II Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz sporządzali potrawy z wykorzystaniem mleka i przetworów mlecznych: galaretki z zsiadłego mleka z musem malinowym, gofrów z bitą śmietaną oraz owocami, naleśników z syropem klonowym oraz pierogów z serkiem mascarpone i twarogiem. Umiejętność dzielenia się wiedzą i doświadczeniem z innymi była dla nas cennym doświadczeniem.