Aktualności
Laureaci V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego
Andżelika Prokopczuk, Natalia Prokopczuk, Dawid Banasiuk, uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia ZSCKR w Sokołowie Podlaskim laureatami V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego.

Turniej odbył się 15-16 kwietnia 2021r. w Poznaniu Został zorganizowany przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu oraz Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J.Śniadeckich w Poznaniu.

Niezwykłe doświadczenie, wyrównana rywalizacja, eksplozja smaku na talerzach konkursowych na których królowało „Jajo w asyście mięsa“ wykonane zgodnie z zasadami panującymi podczas pandemii koronawirusa to mega wyzwanie.

Bogatsi o nowe doświadczenie, umiejętności i wiedzę młodzież uzyskała:

  • Zaświadczenie upoważniające do przyjęcia na studia z pominięciem postępowania kwalifikacyjnego na kierunek bioinżynieria produkcji żywności na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie,
  • Zaświadczenie upoważniające do zwolnienia z części  pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie Kucharz,
  • oraz jako laureaci  pierwszych sześciu miejsc zwolnieni są ze zdawania etapu praktycznego egzaminu czeladniczego.

 

Dziękujemy młodzieży za zaangażowanie i gratulujemy odniesionych sukcesów.