Dnia 25 lipca 2021 r. w Kujawsko-Dobrzyńskim Parku Etnograficznym w Kłóbce odbyło się kolejne spotkanie z cyklu "Niedziela w skansenie". Oprócz wystaw twórców ludowych, występów kapel i zwiedzania obiektów skansenu nie zabrakło także degustacji i punktów gastronomicznych. Uczniowie Zespołu Szkół CKR w Kowalu jak zawsze serwowali potrawy tradycyjne, czyli żurek kujawski, chleb ze smalcem, jabłecznik kujawski, drożdżówkę czy sernik, a także naleśniki z serem, farszem oraz dżemem, kiełbasę z grila i dla najmłodszych gofry! Cały ten punkt gastronomiczny jak zawsze cieszył się ogromnym powodzeniem i uznaniem! Tym bardziej dziękujemy naszym pracowitym uczniom, którzy zawsze są chętni i ochoczo zabierają się do pracy oraz promowania naszej szkoły w środowisku lokalnym. Jesteście super! Dziękujemy.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik