Nasza szkoła postanowiła przyłączyć się do tej ważnej inicjatywy.
W związku z powyższym przygotowaliśmy gazetkę i stoisko informacyjne na temat znakowania żywności ekologicznej. Dzięki tej inicjatywie młodzież naszej szkoły ma możliwość zapoznania się zarówno z logiem rolnictwa ekologicznego, jak również z pozostałymi obowiązkowymi oznaczeniami zamieszczanymi na żywności ekologicznej.
Uważamy, że jako młodzi konsumenci powinni mieć wiedzę w tym zakresie, aby móc dokonywać świadomego wyboru podczas zakupu żywności. Nadmieniamy, że to tylko początek wspólnej drogi naszej szkoły z rolnictwem ekologicznym. W planach mamy kolejne inicjatywy w tym zakresie, zgodnie z wdrożoną od tego roku szkolnego Innowacją Pedagogiczną pt. Żywność ekologiczna - wiem z czym to się je.
Autorami Innowacji są mgr inż. Joanna Arent oraz dr inż. Krzysztof Kapela.