Kursy i Szkolenia
Burgerowy zawrót głowy
W środę 20 października 2021 r. w ramach zajęć z Koła Żywieniowego uczniowie wraz z członkiniami Rady Seniorów Miasta Kowala odbyli warsztaty kulinarne dotyczące tematyki kuchni amerykańskiej. Motywem przewodnim było sporządzanie burgerów wołowych wraz z odpowiednim ich podaniem. W trakcie zajęć zostały omówione, a następnie właściwie wykonane, soczyste burgery, różnorodne sosy zimne, warzywa oraz frytki.

Wszystko to odpowiednio podane tworzyło soczysto-chrupiący zestaw obiadowy. Na koniec zajęć uczniowie naszej szkoły poczęstowali gości wyrobem tradycyjnym, wylansowanym przez szkołę, czyli kręciołkami spod Kowala i kawą parzoną w ekspresie ciśnieniowym. Warto dodać, że kawa parzona była przez uczniów, którzy zostali przeszkoleni przez fachowców i uzyskali dyplom baristy II stopnia. Zajęcia odbyły się w bardzo miłej atmosferze, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni i na pewno potrawę zaserwują swojej rodzinie.