Dnia 28 listopada 2018 r. w naszej szkole odbyły się warsztaty z carvingu, zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach prowadzonej kampanii Polska smakuje. Warsztaty zostały poprowadzone przez cenionego doradcę kulinarnego oraz specjalistę w zakresie carvingu i kuchni molekularnej- Łukasza Szewczyka.
Dnia 28 listopada 2018 r. w naszej szkole odbyły się warsztaty z carvingu, zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach prowadzonej kampanii „Polska smakuje”. Warsztaty zostały poprowadzone przez cenionego doradcę kulinarnego oraz specjalistę w zakresie carvingu i kuchni molekularnej- Łukasza Szewczyka. Pan Łukasz w swojej prelekcji przybliżył uczniom w kilku słowach historię i ideę carvingu, a później pokazał, co można w prosty i łatwy sposób wyczarować z warzyw i owoców. W warsztatach wzięli udział uczniowie z klasy III Technikum kształcącym się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz III klasy Zasadniczej Szkoły Zawodowej kształcącej w zawodzie kucharz pod opieką nauczycieli z bloku żywienia.