Dnia 20 listopada 2018 r. uczestniczyliśmy w konkursie kulinarnym „Gęsina na św. Marcina”, zorganizowanym przez Fundację Caietanus we współpracy z Zespołem Szkół nr 3, Zespołem Folklorystycznym „Wrzos”, w ramach projektu pn. „Święto Niepodległości a tradycje Kujawskie”. Celem konkursu było doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów, rozbudzenie ich inicjatywy i pomysłowości, kulinarna zabawa, poznanie tradycji kulinarnej Regionu Kujaw oraz chęć zintegrowania uczniów ze szkół biorących udział w tym wydarzeniu. Konkurs składał się z dwóch etapów: części pisemnej w formie testu oraz z części praktycznej. Do konkursu przystąpiło 5 uczestników ze szkół z Włocławka, Chodcza i Kowala. Naszą szkołę godnie reprezentował Maciej Czarniak z II klasy Branżowej Szkoły I stopnia, przygotowany przez nauczyciela bloku żywienia: Alicję Gołembiewską-Lewandowską. Komisja Konkursowa przyznawała punkty biorąc pod uwagę: organizację stanowiska pracy, bhp, czystość pracy, techniki wykonania, dobór składników, oryginalność i pomysłowość oraz estetykę podania. Podczas ogłoszenia wyników okazało się, że nasz uczeń był bezkonkurencyjny i zajął I miejsce!!! Bardzo cieszymy się z wygranej i gratulujemy sukcesu.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik